Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață, sufletele noastre prind aripi de bucurie, iar muzica ne surprinde într-o nouă culoare.

Pe 2 martie 2017, Orchestra de cameră a Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, condusă de Mihail Secichin, Maestru în Artă, cu implicarea elevilor catedrelor de pian, instrumente aerofone și de percuție au reușit să ne împrospăteze cu suflul primăvăratic al programului artistic inedit.

Cu un extraordinar simț vivace orchestra a interpretat Divertismentul F-dur de W. A. Mozart, apoi au urmat un șir de creații dedicate Primadonei Operei Naționale Maria Bieșu, în baza lucrării muzicale „Ave Maria” în diverse variante compuse de F. Schubert, J. S. Bach – Charles Gounod, J. S. Bach – Alexandr Timofeev, G. Caccini, P. Mascagni, interpretate de solista Teatrului Național de Operă și Balet – Sofia Donica, violoncel solo – Irina Șolpan. Alături de soliștii consacrați au fost implicați și elevii CEEA „Ștefan Neaga”: Ecaterina Șnurenco – pian, Cristina Sedun – flaut, Dumitru Șimcic – clarinet, Dorin Beț – percuție.

În programul concertului au fost incluse două lucrări senzaționale ale compozitorilor autohtoni: Snejana Pâslari – Bătuta pentru orchestra de coarde și Vlad Burlea – Coasa (scenetă umoristică), interpretate cu succes sub bagheta dirijorului Mihail Secichin. Aceste două lucrări au fascinat publicul, iar cei doi compozitori, prezenți în sala de concert, au rămas încântați de prestația orchestrei și măestria dirijorului.  

În incinta instituției sunt organizate frecvent concerte de acest tip, care contribuie atât la dezvoltarea profesională a elevilor, cât și la promovarea diverselor genuri de muzică aparținând diferitor epoci.

Cristina Lazariuc, anul II,
Catedra de muzicologie

 

 

Orchestra de cameră a Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, cond. Mihail Secichin, Maestru în Artă

 

Orchestra de cameră a Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, cond. Mihail Secichin, Maestru în Artă
Solista Teatrului Național de Operă și Balet – Sofia Donica