Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Concursul de Interpretare Instrumentală „Trompeta de Aur”, ediţia a VIII-a, a fost organizat de către Consiliul raional Cantemir, Primăria or. Cantemir şi Administraţia şcolii de Arte „Valeriu Hanganu”, care a întrunit 15 concurenţi în grupa A (clase inferioare), 17 concurenţi – grupa B (clase superioare) şi 3 ansambluri de instrumente aerofone. Concurenţii au reprezentat Instituţiile de Învăţământ Artistic Extraşcolar din localităţile: Cantemir, Cahul, Vulcăneşti, Leova, Comrat, Cimişlia, Hânceşti, Sărata Galbenă, Cărpineni, Ungheni, Ialoveni, participând cu un program instrumental prevăzut de regulamentul concursului la următoarele instrumente: trompetă, clarinet, saxofon, flaut, nai, fluier.

Preşedintele juriului, Ion Dascăl, Artist al Poporului, a remarcat despre nivelul înalt de interpretare al concurenţilor, atribuindu-le poziţionările meritate în competiţia artistică:

Premiul Mare:

  • Gurali Cristian (trompetă), Şcoala de Muzică din or. Ungheni, clasa profesorului Arsenii Nicolae;

Premiul întâi:

  • Bahrin Dionisie (clarinet), Şcoala de Muzică din or. Ungheni, clasa profesorului Arsenii Nicolae;
  • Mitioglo Roman (clarinet), Şcoala de Muzică din or. Comrat, clasa profesorului Stanev Nicolae;

Merită menţionaţi şi alţi profesori, ce şi-au demonstrat măiestria de dascăl prin pregătirea concurenţilor pentru acest concurs:

  • Cernea Maria, profesoară de flaut, Şcoala de Muzică din or. Vulcăneşti;
  • Baraboi Alexandru, profesor de trompetă, Şcoala de Arte din s. Cărpineni, Hânceşti;
  • Ţabor Vasile, profesor de fluier, Şcoala de Arte din s. Sărata Galbenă, Hânceşti;
  • Solomon Ion, profesor de nai, Şcoala de Arte din or. Cantemir;
  • Plaschevici Vadim, profesor de saxofon, Şcoala de Muzică din or. Ungheni;

Cu un ales respect, maestrul Ion Dascăl a vorbit şi despre corepetitorul Carolina Dănilă, Şcoala de Muzică din or. Ungheni, care a demonstrat o rară lecţie de măiestrie în arta posedării acompaniamentului la pian.