Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

În perioada 23-25 noiembrie 2017, Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, a organizat cea de-a XXVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”.

Secţiunile concursului au inclus: instrumente de suflat, percuţie, vioară, corzi grave, canto clasic, muzică de cameră, instrumente tradiționale și canto tradițional românesc.

Manifestarea, începută în anul 1990, se adresează tinerelor talente din domeniul interpretării muzicale din ţară şi străinătate şi oferă copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani, care studiază muzica instrumentală şi vocală, posibilitatea exprimării lor artistice.

Competiţia a omagiat personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale româneşti, dirijorul şi compozitorul nemţean Emanuel Elenescu, care a lăsat posterităţii, pe lângă evenimentele muzicale memorabile şi un fond audio de mare valoare de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio, de care să se bucure generaţiile viitoare.

Compoziţiile sale, Variaţiuni simfonice pe o temă românească şi Rapsodia română pentru vioară şi orchestră, au fost distinse cu Menţiunea I, respectiv Premiul al III-lea la Concursul de compoziţie „George Enescu”.

Municipiul Piatra-Neamţ, timp de trei zile, a prilejuit întâlnirea unor personalităţi artistice, care au fost invitate să facă parte din juriul concursului.

Peste 500 de elevi, de toate vârstele, din 42 de instituții școlare de artă din România şi Republica Moldova, au intrat în competiţie şi au etalat pe scenă talentul lor artistic.

Aducem note de considerațiune tuturor profesorilor și elevilor Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” care au participat în cadrul concursului și au demonstrat o prestanță deosebită, învrednicindu-se și de aprecierea înaltului juriu.