Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

În cadrul CEEA Ştefan Neaga la Catedra Instrumente Populare, s-a desfaşurat un extraordinar masterclass organizat de asociatia tinerilor acordeonisti “Accordion Soul” Moldova, formator Pavel Efremov.
– Pavel Efremov : absolventul catedrei noastre, clasa acordeon a profesorului Sergiu Mîrzac, este unul dintre acordeoniștii tinerei generații din Moldova, promotori ai muzicii clasice. În 2015 este admis la Hochschule für Musik Detmold (Germania), fiind îndrumat de Marko Kassl și Prof. Gregorz Stopa.
Începând cu anul 2016, Pavel Efremov este bursier al GFF de la Hochschule für Musik Detmold. In 2018 obține “Premiul Municipal de Tineret”, Chișinău in categoria “artă”.
În anul 2018 obține o bursa prin intermediul programului ERASMUS pentru a studia la “Centro Superior de Musica del Pais Vasco “Musikene”” (Spania), în clasa Prof. Inaki Alberdi.
Pentru a-și desăvârși competentele profesionale, Pavel participa la masterclasurile profesorilor cu renume mondial, cum ar fi: Mie Miki(Japonia), Janne Rattya(Finlanda), Claudio Jacomucci(Italia) și Veli Kujala(Finlanda).
Pavel Efremov este laureat al numeroaselor concursuri naționale și internaționale din Moldova, Italia, Rusia, România, Germania, Ungaria, Croația.
Ca solist cât si in componențe camerale, evoluează pe scenele din Moldova, România, Germania, Italia, Spania și Portugalia. În septembrie 2017 a avut debutul său în Republica Moldova alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”.
In anul 2018 participă la înregistrarea unui CD la “Casa Radio” a Germaniei pentru compozitoarea de origine azerbadjană – Khadija Zeynalova.
Pavel Efremov este specializat pe repertoriul clasic cât și contemporan pentru acordeon, însă de asemenea aduce in scenă transcripții proprii a pieselor solo și camerale.
Pavel,noi, cei de acasa, iți multumim pentru experienta frumoasa!!!