Ansamblul de muzică și dansuri populare bulgare

Pasionați de folclorul bulgar, elevii Filialei CEEA „Ștefan Neaga” din orașul Tvardița acumulează experiență artistică anume în cadrul acestui colectiv.

Ansamblul a fost creat în același timp cu fondarea filialei și condus pe parcursul anilor de Ţvetan Ţvetcov, Todor Bekirschi, Ţvetan Ţonev. Începând cu anul 2011 și până în prezent, ansamblul este condus de Jivco Dimitrov.

Devenind un mediu favorabil de instruire, educaţie şi creaţie și având în repertoriu cântece şi dansuri din diferite zone folclorice ale Bulgariei, ansamblul a evoluat cu succes la concursuri de specialitate şi activităţi cultural-artistice.

De la fondare şi până în prezent în acest colectiv s-au format circa 150 de artişti instrumentişti şi dansatori. Colectivul este frecvent solicitat să participe la diferite acţiuni cultural-artistice, printre care Festivalul Etniilor, Mărţişor, Zilele limbii slavone în Republica Moldova şi la Festivaluri folclorice organizate în Bulgaria în oraşele Varna, Plovdiv, Silistra, Burgas, Albena, Cavarna, Primorsco.

Colectivul a mai evoluat cu același succes în cadrul proiectului Limba şi cultura naţională peste hotare finanţat de Republica Bulgară.