Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

La data de 29 noiembrie, în incinta Casei de Cultură din orașul Ialoveni s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Festivalului-Concurs Național al Interpreților Violoniști „Filip Todirașcu”, la care au participat 12 concurenți din 5 localități din țară, dar și din România, dintre care 3 elevi își fac studiile la CEEA „Ștefan Neaga”. Concurenții au fost acompaniați de Orchestra de muzică populară ,,Porumbița”, dirijor Ion Condrea.  La eveniment a fost prezentă și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

În mesajul său, oficialul a felicitat organizatorii pentru buna desfășurare a festivalului, dar și participanții pentru ținuta artistică impecabilă, mulțumindu-le pentru ocazia oferită publicului de a se delecta cu frumusețea muzicii instrumentale. Totodată, ministrul Monica Babuc a subliniat că acest eveniment reprezintă o bună platformă pentru promovarea culturii în teritoriu, descoperirea tinerelor talente, precum și pentru perfecționare măiestriei interpretative a violoniştilor nu doar din țară, dar și de peste hotare.

Festivalul-Concurs Național al Interpreților Violoniști de la Ialoveni este organizat în memoria lăutarului Filip Todirașcu, și are drept scop promovarea folclorului muzical instrumental.

 

Elevii Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”:

Surujii Bogdan – Premiul I, anul II, catedra Instrumente Populare, prof. Vitalie Grib

Budeci Ana-Maria – Premiul II, anul IV, catedra Instrumente Populare,  prof. Victoria Reaboi

Bîta Stelian – Premiul II, anul II, catedra Instrumente Populare,  prof. Victoria Reaboi

Galerie foto: