Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Centrul de Excelență în Energetică și Electronică a anunțat totalurile Festivalului-concurs de Creație Artistică „Floarea Omeniei”, dedicat poetului Grigore Vieru. Acest eveniment tradițional, ajuns la cea de a VI-a ediție, a reunit tinerii care își fac studiile în instituțiile de învățământ profesional-tehnic din Republica Moldova.

Și în acest an viitorii muzicieni au impresionat juriul, care a apreciat prestația artistică a elevilor Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” și pasiunea acestora față de creația poetului. Astfel, Premiul Mare la compartimentul „Recital de poezie în grup” a fost obținut de către Radu Solovei și Anisia Zmeu, iar Premiul „Simpatia juriului” la compartimentul „Creație proprie literară” a fost oferit lui Iurie Palamarciuc. Ghidaţi de doamna Silvia Popov, profesoară de limba şi literatura română, elevii nu doar au recitat cu multă pasiune versurile poetului, ci au demonstrat iarăși că sunt artişti adevăraţi.

Doamna Silvia Popov și discipolii său nu sunt la prima performanță. Programele de concurs au fost mentionate anterior cu cele mai înalte premii. Recitalurile de poezie cu tematică diversă, creațiile lirice, în care se regăsesc motivele artei supreme, s-au împletit armonios cu muzica pe versurile Poetului.

Felicitări stimata colegă și dragi elevi!!!